Constituents Of Green Beans Phaseolus Vulgaris (Lipids And Flavonoids)
Author | Rizk, A.M. |
Author | Ismail, S.I. |
Author | Azzam, S.A. |
Author | Wood, G. |
Available date | 2009-11-25T15:34:28Z |
Publication Date | 1992 |
Publication Name | Qatar University Science Journal |
Citation | Qatar University Science Journal, 1992, Vol. 12, Pages 69-72. |
Abstract | Chemical study of the lipid fraction resulted in the isolation and identification of a hydrocarbon fraction (n-Czg -0-033); an aliphatic alcohol fraction (C^, Czp, €30) and a sterol fraction (stigmasterol and sitosterol). Analysis of the fatty acids revealed the presence of myristic, palmitic, hexadodecanoic, stearic, oleic and linoleic acids. The flavonoid constituents were identified as kaempferol-3-rutinoside and quercetin-3-rutinoside. |
Language | en |
Publisher | Qatar University |
Subject | Chemistry الكيمياء |
Alternative Title | مكونات الفاصوليا الخضراء ( الدهنيات والفلافرتيد ات ) |
Type | Article |
Pagination | 69-72 |
Volume Number | 12 |
Alternative Abstract | أسفرت دراسة الدهنيات عن فصل والتعرف على هيدروكربونات مشبعة ، كحولات اليافتية مشبعة وستيرويدات ( بيتا سيتو ستيرول ستيجما ستيرول ) وأسفر تحليل الاحماض الدهنية عن وجود احماض الميرستيك ، الى الهكساديكانويك ، الستياريك ، الأوليك ، اللينوليك . وقد اسفرت دراسة المواد الفلافونيدية عن التعرف على مركبين. كامبفيرول ، -3-روتينوسيد،كيرستين -3-روتينوسليد. |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Chemistry & Earth Sciences [586 items ]
-
Qatar University Science Journal - [From 1981 TO 2007] [770 items ]