Show simple item record

AuthorRizk, A.M.
AuthorIsmail, S.I.
AuthorAzzam, S.A.
AuthorWood, G.
Available date2009-11-25T15:34:28Z
Publication Date1992
Publication NameQatar University Science Journal
CitationQatar University Science Journal, 1992, Vol. 12, Pages 69-72.
URIhttp://hdl.handle.net/10576/10354
AbstractChemical study of the lipid fraction resulted in the isolation and identification of a hydrocarbon fraction (n-Czg -0-033); an aliphatic alcohol fraction (C^, Czp, €30) and a sterol fraction (stigmasterol and sitosterol). Analysis of the fatty acids revealed the presence of myristic, palmitic, hexadodecanoic, stearic, oleic and linoleic acids. The flavonoid constituents were identified as kaempferol-3-rutinoside and quercetin-3-rutinoside.
Languageen
PublisherQatar University
SubjectChemistry
الكيمياء
TitleConstituents Of Green Beans Phaseolus Vulgaris (Lipids And Flavonoids)
Alternative Titleمكونات الفاصوليا الخضراء ( الدهنيات والفلافرتيد ات )
TypeArticle
Pagination69-72
Volume Number12
Alternative Abstractأسفرت دراسة الدهنيات عن فصل والتعرف على هيدروكربونات مشبعة ، كحولات اليافتية مشبعة وستيرويدات ( بيتا سيتو ستيرول ستيجما ستيرول ) وأسفر تحليل الاحماض الدهنية عن وجود احماض الميرستيك ، الى الهكساديكانويك ، الستياريك ، الأوليك ، اللينوليك . وقد اسفرت دراسة المواد الفلافونيدية عن التعرف على مركبين. كامبفيرول ، -3-روتينوسيد،كيرستين -3-روتينوسليد.


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record