عرض بسيط للتسجيلة

المؤلفBacker, C.D.
المؤلفTeunissen, L.
المؤلفCuykx, I.
المؤلفDecorte, P.
المؤلفPabian, S.
المؤلفGerritsen, S.
المؤلفMatthys, C.
المؤلفSabbah, H.A.
المؤلفRoyen, K.V.
المؤلفBergheim, I.
المؤلفStaltner, R.
المؤلفDevine, A.
المؤلفSambell, R.
المؤلفWallace, R.
المؤلفAllehdan, S.S.
المؤلفAlalwan, T.A.
المؤلفAl-Mannai, M.A.
المؤلفIsmail, L.C.
المؤلفBacker, C.D.
المؤلفRoyen, K.V.
المؤلفTeunissen, L.
المؤلفCuykx, I.
المؤلفDecorte, P.
المؤلفOuvrein, G.
المؤلفPoels, K.
المؤلفVandebosch, H.
المؤلفMaldoy, K.
المؤلفPabian, S.
المؤلفMatthys, C.
المؤلفSmits, T.
المؤلفVrinten, J.
المؤلفDesmet, A.
المؤلفTeughels, N.
المؤلفGeuens, M.
المؤلفVermeir, I.
المؤلفProesmans, V.
المؤلفHudders, L.
المؤلفDe Barcellos, M.D.
المؤلفOstermann, C.
المؤلفBrock, A.L.
المؤلفFavieiro, C.
المؤلفTrizotto, R.
المؤلفStangherlin, I.
المؤلفMafra, A.L.
المؤلفVarella, M.A.C.
المؤلفValentova, J.V.
المؤلفFisher, M.L.
المؤلفMaceacheron, M.
المؤلفWhite, K.
المؤلفHabib, R.
المؤلفDobson, D.S.
المؤلفSchnettler, B.
المؤلفOrellana, L.
المؤلفMiranda-Zapata, E.
المؤلفChang, A.W.-Y.
المؤلفJiao, W.
المؤلفTingchi, M.
المؤلفLiu
المؤلفGrunert, K.G.
المؤلفChristensen, R.N.
المؤلفReisch, L.
المؤلفJanssen, M.
المؤلفAbril-Ulloa, V.
المؤلفEncalada, L.
المؤلفKamel, I.
المؤلفVainio, A.
المؤلفNiva, M.
المؤلفSalmivaara, L.
المؤلفMakela, J.
المؤلفTorkkeli, K.
المؤلفMai, R.
المؤلفKerschke-Risch, P.
المؤلفAltsitsiadis, E.
المؤلفStamos, A.
المؤلفAntronikidis, A.
المؤلفTsafarakis, S.
المؤلفDelias, P.
المؤلفRasekhi, H.
المؤلفVafa, M.R.
المؤلفMajid, K.
المؤلفEftekhari, H.
المؤلفHenchion, M.
المؤلفMcCarthy, S.
المؤلفMcCarthy, M.
المؤلفMicalizzi, A.
المؤلفSchulz, P.J.
المؤلفFarinosi, M.
المؤلفKomatsu, H.
المؤلفTanaka, N.
المؤلفKubota, H.
المؤلفTayyem, R.
المؤلفAl-Awwad, N.J.
المؤلفAl-Bayyari, N.
المؤلفIbrahim, M.O.
المؤلفHammouh, F.
المؤلفDashti, S.
المؤلفDashti, B.
المؤلفAlkharaif, D.
المؤلفAlshatti, A.
المؤلفMazedi, M.A.
المؤلفHoteit, M.
المؤلفMansour, R.
المؤلفNaim, E.
المؤلفMortada, H.
المؤلفGomez, Y.Y.G.
المؤلفGeyskens, K.
المؤلفGoukens, C.
المؤلفRoy, R.
المؤلفEgli, V.
المؤلفMorenga, L.T.
المؤلفWaly, M.
المؤلفQasrawi, R.
المؤلفHamdan, M.
المؤلفSier, R.A.
المؤلفAl Halawa, D.A.
المؤلفAl Sabbah, H.
المؤلفAgha, H.
المؤلفLiria-Dominguez, M.R.
المؤلفPalomares, L.
المؤلفSowicz, G.W.
المؤلفBawadi, H.
المؤلفOthman, M.
المؤلفPakari, J.
المؤلفFarha, A.A.
المؤلفAbu-El-ruz, R.
المؤلفPetrescu, D.C.
المؤلفPetrescu-Mag, R.M.
المؤلفArion, F.
المؤلفVesa, S.C.
المؤلفAlkhalaf, M.M.
المؤلفBookari, K.
المؤلفArrish, J.
المؤلفRahim, Z.
المؤلفKheng, R.
المؤلفNgqangashe, Y.
المؤلفMcHiza, Z.J.-R.
المؤلفGonzalez-Gross, M.
المؤلفPantoja-Arevalo, L.
المؤلفGesteiro, E.
المؤلفRios, Y.
المؤلفYiga, P.
المؤلفOgwok, P.
المؤلفOcen, D.
المؤلفBamuwamye, M.
المؤلفAl Sabbah, H.
المؤلفTaha, Z.
المؤلفAldhaheri, A.
المؤلفPineda, E.
المؤلفMiraldo, M.
المؤلفHolford, D.L.
المؤلفVan den Bulck, H.
تاريخ الإتاحة2022-12-27T10:51:16Z
تاريخ النشر2021
اسم المنشورFrontiers in Nutrition
المصدرScopus
معرّف المصادر الموحدhttp://dx.doi.org/10.3389/fnut.2020.621726
معرّف المصادر الموحدhttp://hdl.handle.net/10576/37665
الملخصObjectives: To examine changes in planning, selecting, and preparing healthy foods in relation to personal factors (time, money, stress) and social distancing policies during the COVID-19 crisis. Methods: Using cross-sectional online surveys collected in 38 countries worldwide in April-June 2020 (N = 37,207, Mage 36.7 SD 14.8, 77% women), we compared changes in food literacy behaviors to changes in personal factors and social distancing policies, using hierarchical multiple regression analyses controlling for sociodemographic variables. Results: Increases in planning (4.7 SD 1.3, 4.9 SD 1.3), selecting (3.6 SD 1.7, 3.7 SD 1.7), and preparing (4.6 SD 1.2, 4.7 SD 1.3) healthy foods were found for women and men, and positively related to perceived time availability and stay-at-home policies. Psychological distress was a barrier for women, and an enabler for men. Financial stress was a barrier and enabler depending on various sociodemographic variables (all p < 0.01). Conclusion: Stay-at-home policies and feelings of having more time during COVID-19 seem to have improved food literacy. Stress and other social distancing policies relate to food literacy in more complex ways, highlighting the necessity of a health equity lens. Copyright 2021 De Backer, Teunissen, Cuykx, Decorte, Pabian, Gerritsen, Matthys, Al Sabbah, Van Royen and the Corona Cooking Survey Study Group.
راعي المشروعThis research was funded by the Research Foundation Flanders (G047518N) and Flanders Innovation and Entrepreneurship (HBC.2018.0397). These funding sources had no role in the design of the study, the analysis and interpretation of the data or the writing of, nor the decision to publish the manuscript.
اللغةen
الناشرFrontiers Media S.A.
الموضوعCOVID-19
food literacy
food planning
food preparation
food selection
nutrition
psychological distress
time availability
العنوانAn Evaluation of the COVID-19 Pandemic and Perceived Social Distancing Policies in Relation to Planning, Selecting, and Preparing Healthy Meals: An Observational Study in 38 Countries Worldwide
النوعArticle
رقم المجلد7


الملفات في هذه التسجيلة

Thumbnail

هذه التسجيلة تظهر في المجموعات التالية

عرض بسيط للتسجيلة