• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية التربية
  • العلوم النفسية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية التربية
  • العلوم النفسية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    An Investigation into the Lifestyle, Health Habits and Risk Factors of Young Adults

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Open Access Version of Record under the Creative Commons Attribution License 4.0 (CCBY) (559.5Kb)
    التاريخ
    2015-04-22
    المؤلف
    Al-Nakeeb, Yahya
    Lyons, Mark
    Dodd, Lorna J.
    Al-Nuaim, Anwar
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This project examined the lifestyle, health habits and risk factors of young adults at Qatar University. It explored the clustering and differences in dietary habits, body mass index (BMI) and physical activity (PA) amongst male and female students, both Qatari and non-Qatari. Seven hundred thirty two students aged 18–25 years completed a self-reported questionnaire and an objective measure of BMI. Males and females had a high prevalence of being overweight and obesity and low levels of PA, according to well-established international standards. Three clusters were identified based on the students’ lifestyle and dietary habits. Cluster 1 (high risk factors) included those who engaged the least in healthy dietary practices and consumed the most unhealthy foods, participated in less PA and had the highest BMI. Cluster 2 (moderate risk factors) included those with considerably more habits falling into the moderate category, engagement in the most PA, the least TV and computer viewing time and had the lowest BMI. Cluster 3 (low risk factors) included those who engaged the most with the four healthy dietary practices, the least with the four unhealthy dietary practices and participated in moderate PA per week. This project provides valuable data that could be used by policy makers to address issues concerning student’s health.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/ijerph120404380
    http://hdl.handle.net/10576/5006
    المجموعات
    • العلوم النفسية [‎124‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video