Mycoflora And Natural Occurrence Of Mycotoxins Of Chicken Stock

QSpace/Manakin Repository

Mycoflora And Natural Occurrence Of Mycotoxins Of Chicken Stock

Show simple item record


dc.contributor.author Saber, Sabah M. [صباح محمد صابر] en_US
dc.date.accessioned 2009-11-25T15:32:29Z
dc.date.available 2009-11-25T15:32:29Z
dc.date.issued 1993 en_US
dc.identifier.citation Qatar University Science Journal, 1993, Vol. 13, No. 1, Pages 70-74. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10576/10291
dc.description.abstract Twenty four species and one species variety (belonging to 11 genera) and 20 species with the addition of two species varieties (belonging to 7 genera) were isolated on glucose-Czapek's agar and glucose-Czapek's agar medium fortified by 10% sodium chloride respectively, from 45 samples of manufactured chicken stock collected from Egypt. Aspergillus (10 species), Eurotium (6 species) Penicillium (6 species) and Emericella (one species) were the most common genera isolated from the two different media. Thin layer chromatographic analysis revealed that 19 samples were contaminated by aflatoxin zearalenone and/ or zearalenol. en_US
dc.description.abstract الهدف من الدراسة التعرف على الفلورا الفطرية والسموم الفطرية المتواجدة طبيعيا في 45 عينة من مرقة الدجاج بمصر . - تم عزل وتعويف 42 نومكا فطريا بالإضافة إلى صنفين تنتمي إلى 7 أجناس وذلك على الوسط الغذائي جلكوز كزابكس اجار ، كزابكس اجار المرودابتبركيز 10% كلوريد صوديوم ، وكاثت أكثر ا لأنوا غ أنتشارا اسبرجيلس ( 10 أنوا بم ) ايروتيم (6 أنوا ع ) والبنسليؤم (6 أنواع ) على الوسطين الغذائيين . واشتمك الدراسة امكانية تواجد سموم الافلاتوكسين والزيراليثون والزيرالينول طبيعيا وبإستخدام طرق التحليل الكروماتوجرافي (صم ما+) وجد أن 19 غينة ملوثة بسموم الأفلاتوكسينء فع ، اى ، ر+ ، ا+ والزيرالينون والزيرالينول . ar
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Qatar University en_US
dc.subject Botany en_US
dc.subject علم النبات ar
dc.title Mycoflora And Natural Occurrence Of Mycotoxins Of Chicken Stock en_US
dc.title.alternative الفلورا الفطرية والتواجد الطبيعي للسموم الفطرية في مرقة الدجاج ar
dc.type Article en_US
dc.identifier.pagination 70-74 en_US
dc.identifier.issue 1 en_US
dc.identifier.volume 13 en_US

Files in this item

Files Size Format View
abstract.pdf 1.854Kb PDF View/Open
abstract.doc 20Kb Microsoft Word View/Open
abstract_ar.doc 21Kb Microsoft Word View/Open
0793131-0014-fulltext.pdf 354.2Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search QSpace


Advanced Search

Browse

My Account