Phytochemical investigation of thymus decassatus l. 1. Flavonoids and volatile oil

QSpace/Manakin Repository

Phytochemical investigation of thymus decassatus l. 1. Flavonoids and volatile oil

Show full item record


Title: Phytochemical investigation of thymus decassatus l. 1. Flavonoids and volatile oil
Author: Khodair, A. I. [احمد اسماعيل خضير]
Abstract: Investigation of the flavonoidal constituents of Thymus decassatus, L. resulted in the isolation and identification of thymonin, 5,6,4'-trihydroxy-7,3'-dimethoxyl flavone, and apigenin. Investigation of the volatile oil by GC revealed the identification of 41 components. Moreover, thymol as the major component was isolated from the volatile oil fraction.أسفرت .دراسة الفلافونيدات لنبات الزعتر عن فصل وتعريف كل من اشيمونين 5 ، 6 ، 4 - تراى هيسروكسي -7 - 3 ، داى ميثوكسي فلافون وكذلك ا لابيجينين . سأظهرت دراسة الزيت الطيار بواسطة كروماتوجرافيا الغاز عن التعرف على 41 سركب ضضمثة مادة الثيمول الذي تم فصلفا:من جزء الز%ت الطيار.
URI: http://hdl.handle.net/10576/9700
Date: 1993

Files in this item

Files Size Format View
abstract.pdf 1.668Kb PDF View/Open
abstract.doc 20Kb Microsoft Word View/Open
abstract_ar.doc 21Kb Microsoft Word View/Open
0793132-0006-fulltext.pdf 181.3Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search QSpace


Advanced Search

Browse

My Account