• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Dietary magnesium-to-iron intake ratios and risk of impaired fasting glucose in Chinese adults: The prospective Jiangsu Nutrition Study (JIN)

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    التاريخ
    2018
    المؤلف
    Cao Y.
    Zhen S.
    Atlantis E.
    Shi Z.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Background: Studies have consistently shown that risk of type 2 diabetes (T2D) is positively associated with dietary haem iron intake and inversely associated with dietary magnesium intake in a dose-response way. However, interaction effects of these two clinically important nutrients on T2DM risk in a prospective setting is unknown. Objective: To determine the five-year risk of developing impaired fasting glucose (IFG) associated with dietary magnesium-to-iron intake ratios (Mg/Fe), including Mg/total Fe, Mg/haem-Fe and Mg/non-haem Fe. Design: A cohort study of 1056 participants recruited into the Jiangsu Nutrition Study (JIN) from 2002 to 2007, aged at least 20 years and without known diabetes and IFG at baseline were followed up for five years. Dietary magnesium and iron intake at baseline was assessed by 3-day weighed food records. Fasting plasma glucose was measured both at baseline and follow up. Logistic regression models were performed to determine the associations between quartiles (using bottom quartiles as referent categories) of magnesium to iron (including total Fe, haem-Fe and non-haem Fe) ratio and the risk of IFG (>5.6 mmol/L) adjusted for covariates: age, gender, body mass index (BMI), hypertension, serum ferritin, haemoglobin and family history of diabetes. Results: The mean (SD) intake of total Fe and magnesium was 25.0 (9.2) mg/d and 323 (125) mg/d. The incidence of IFG during 5-year follow up was 11.8%. Inverse associations were found between quartiles (Q) of Mg/haem-Fe and the risk of IFG in the fully adjusted model: odds ratios (OR) were 1.00, 0.59 (95%CI 0.35, 0.98), 0.49 (95%CI 0.28, 0.84), and 0.28 (95% CI 0.14, 0.55) (Q4), respectively. Weaker associations were found for quartiles of Mg/total Fe and no association was found between Mg/non-haem Fe and IFG risk. Conclusions: Low Mg/haem-Fe ratio is an independent risk factor for developing IFG in Chinese adults. Future research to determine the added predictive value of assessment of low dietary Mg/haem-Fe ratio beyond current T2D risk models in specific populations is justified. � 2018 The Authors
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.jnim.2018.05.002
    http://hdl.handle.net/10576/12208
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎450‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video