• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الميكانيكية والصناعية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الميكانيكية والصناعية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Exploring the Social, Economic and Environmental Footprint of Food Consumption: A Supply Chain-linked Sustainability Assessment

    Thumbnail
    التاريخ
    2019
    المؤلف
    Kucukvar M.
    Ismaen R.
    Onat N.C.
    Al-Hajri A.
    Al-Yafay H.
    Al-Darwish A.
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This research is the first empirical analysis on the macro-level social, economic and environmental impacts of food consumption categories in the United States of America. Current study assessed the direct and supply chain-related indirect social, economic and environmental footprints of 29 U.S. food consumption categories by using high resolution economic input-output tables of the U.S economy. To accomplish this goal, the supply and use tables published by the U.S. Bureau of Economic Analysis are merged with a range of social, economic and environmental metrics. To this end, we developed 14 macro level indicators. The results are presented for total impacts and per million-dollar economic output basis considering the direct and supply-chain impacts. This research is important attempt to develop the first social, economic and environmental impact database for U.S. food consumption that can be produced for other sectors. Analysis results also indicate that supply chains of food consumption categories are heavily responsible for the impacts with over 80% shares for some socioeconomic and environmental indicators such as gross operating surplus and imports. Especially, animal (except poultry) slaughtering, rendering and processing category is found as the most dominant sector in most of the socioeconomic and environmental impact categories.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1109/IEA.2019.8715234
    http://hdl.handle.net/10576/13487
    المجموعات
    • الهندسة الميكانيكية والصناعية [‎1499‎ items ]
    • النقل [‎90‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video