• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • علم وتكنولوجيا المواد
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • علم وتكنولوجيا المواد
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Influence of 1%Nb Solute Addition on the Thermal Stability of In Situ Consolidated Nanocrystalline Cu

    Thumbnail
    التاريخ
    2019
    المؤلف
    Abaza M.A.
    Al-Sulaiti L.
    Scattergood R.O.
    Youssef K.M.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Nanocrystalline (nc) Cu and Cu–1% Nb bulk materials are synthesized using a combination of cryogenic and room temperature ball milling. The grain size values of these in situ consolidated Cu and Cu–1% Nb, determined using transmission electron microscopy, are found to be 22 nm and 18 nm, respectively. In this investigation, isochronal heat treatments are performed for 1 h to establish grain size and microstructural changes as a function of temperature. The annealing of nc Cu–1% Nb at a temperature of 1073 K reveals a slight increase in the average grain size from 18 to 45 nm. The grain size of nc Cu, however, increases from 22 nm to about 3 μm after annealing at the same conditions. The present results indicate that solute entrapment plays a major role in thermal stability of the high purity contaminant‐free Cu with the addition of only 1 at% Nb after annealing for 1 h up to a homologous temperature of 0.8. Kinetic stabilization via clustering of Nb atoms on the grain boundaries and the triple junctions is also observed after annealing at high temperature for longer times.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1002/adem.201800859
    http://hdl.handle.net/10576/14025
    المجموعات
    • علم وتكنولوجيا المواد [‎337‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video