• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز العلوم البيئية
  • مجموعة العلوم البحرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز العلوم البيئية
  • مجموعة العلوم البحرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Food web structure of three Mediterranean stream reaches along a gradient of anthropogenic impact

    Thumbnail
    التاريخ
    2020-04-24
    المؤلف
    Sroczynska, Katarzyna
    Williamson, Tanner J.
    Claro, Marilia
    Gonzalez-Perez, Jose Antonio
    Range, Pedro
    Boski, Tomasz
    Chícharo, Luis
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Anthropogenic impact can alter food web structure through changes in species interactions. In this study, we explored the food web of three Mediterranean stream reaches (two seasonal and one permanent) along an anthropogenic impact gradient to test the hypothesis that increasing impact simplifies food webs. To test this, we applied the isotopic (δ13C and δ15N) niche concept to compare reaches using isotopic metrics (isotopic richness, divergence, dispersion, evenness, and redundancy). The isotopic indices were useful to identify differences in food web architecture among the three reaches. The least impacted site had the highest isotopic richness, dispersion, and isotopic redundancy, suggesting higher ecological resilience at this site. The effect of disturbance in the remaining two sites was masked by the presence of invasive crayfish, which increased isotopic divergence and was responsible for higher food-chain length in the most impacted reach, but not in the moderately impacted reach. Consumers displayed generalistic feeding habits, with Bayesian mixing models indicating that they relied primarily on a mixture of periphyton, other macroinvertebrates, and to a lesser extent, detritus. Some taxa displayed changes in their dietary habitats depending on the site, indicating that the same type of taxa fed on distinct foods at each stream reach.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1007/s10750-020-04263-5
    http://hdl.handle.net/10576/15445
    المجموعات
    • مجموعة العلوم البحرية [‎215‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video