• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 1: Energy, Environment & Resource Sustainability
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 1: Energy, Environment & Resource Sustainability
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of Seagrass Liquid Extracts on Bell Pepper (Capsicum annuum) Under Salt stress Conditions.

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Effect of Seagrass Liquid Extracts on Bell Pepper (Capsicum annuum) Under Salt stress Conditions..pdf (649.5Kb)
    التاريخ
    2020
    المؤلف
    Al-qahtani, Noora Saad
    Ahmed, Talaat
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Salinity is considered as major environmental challenge that affects crop growth and productivity. This study investigated the application of Haodule univervis seagrass liquid extract on bell pepper (Capsicum annuum L.) under salt stress conditions. The salinity treatments were applied by irrigating bell pepper plants with 0, 50, 100, 150, and 200 mM/l of NaCl with four replications. The bell pepper plants were divided into two groups: one group was sprayed with seagrass extract, and the other group was sprayed with distilled water. The salt treatment was applied at every 10 days interval for only three treatments, and the bell pepper leaves were sprayed about seven days after the salt treatment. The results showed an increase in relative water content (RWC) of salt stressed bell pepper plants sprayed with seagrass extract from 0- 100 mM of NaCl treatment, while RWC decreased at 150 and 200 mM NaCl treatments compared to the control. This indicates stressed bell pepper plants sprayed with seagrass extract had higher RWC than plants sprayed with water at 0-100 mM NaCl treatments. Chlorophyll concentration was decreased dramatically in plants sprayed with water at 50mM of NaCl level. However, chlorophyll concentration increased slightly in plants sprayed with water at 100 mM NaCl level then start declined gradually at 150 mM and 200mM NaCl level. The plants sprayed with seagrass extract showed an increase in chlorophyll concentration at 100 and 150 mM NaCl treatment compared to the control. Fresh weights of plants sprayed with seagrass extract were declined at 50-150 mM NaCl compared to the control. However, the highest dry weights of plants sprayed with seagrass at 100 mM NaCl treatment. In addition, plants sprayed with water did not show variations in fresh and dry weights.
    معرّف المصادر الموحد
    https://doi.org/10.29117/quarfe.2020.0104
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/16639
    المجموعات
    • Theme 1: Energy, Environment & Resource Sustainability [‎108‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video