• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 2: Population, Health & Wellness
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 2: Population, Health & Wellness
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The effect of subsidies on healthful consumption: Systematic review and data synthesis

    Thumbnail
    عرض / فتح
    The effect of subsidies on healthful consumption Systematic review and data synthesis.pdf (3.469Mb)
    التاريخ
    2020
    المؤلف
    Abu-Hijleh, Farah Marwan
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Background: Prevalence of obesity and overweight has risen to the level of an epidemic. Health policy makers are seeking evidence-based solutions to this problem. This study reviews evidence on the subsidization of healthy foods as a fiscal tool to aid in the public health response to this epidemic. Methods: A systematic search of the major databases was performed, and data extracted from studies meeting inclusion criteria. Main outcomes of interest were indicators of purchasing/consumption pattern, or body composition. Preliminary results are presented as a narrative summary. Results: Search results yielded 22 studies, of which 10 were extracted and 12 excluded. Of the 12 excluded 5 were duplicate studies of reports extracted, and 7 studies did not meet inclusion criteria. Most extracted studies were randomized control trials. The majority of the studies had multiple arms, one of which was typically a multi-component fiscal measure implemented alongside education or skills building. This type of multi-component intervention yielded the most promising results, mainly an increase in the percentage of daily fruit and/or vegetable consumption. This percentage increase varied between studies ranging from 4% up to 35%, with fruit consumption/purchasing responding more favorably to pricing changes compared to vegetable consumption/purchasing. Conclusion: Although preliminary, the results suggest that multi-component interventions appear to be the most promising in terms of real changes to purchasing behavior. Important considerations include the significant heterogeneity in reported outcomes, and the notable lack of studies assessing for substitution effects. Policy makers, in their examination of these findings, should consider these limitations
    معرّف المصادر الموحد
    https://doi.org/10.29117/quarfe.2020.0147
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/16730
    المجموعات
    • Theme 2: Population, Health & Wellness [‎118‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video