• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 2: Population, Health & Wellness
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2020
  • Theme 2: Population, Health & Wellness
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Validation of FFQ Against Food Records for Vitamin D in Qatar Population

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Validation of FFQ Against Food Records for Vitamin D in Qatar Population.pdf (1.028Mb)
    التاريخ
    2020
    المؤلف
    Zewein, Mentallah
    Othman, Haneen
    Abu Dhaa, Reem
    Ganji, Vijay
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Background: The measurement of vitamin D nutritional status through dietary assessment is a cost effective method. Food frequency questionnaire (FFQ) is usually validated against food records (FR). There is no vitamin D specific FFQ for Qatar population Objective: The objective of this study was to develop a vitamin D centric FFQ and validate FFQ against 3-day FR for Qatar population. Methodology: A quantitative FFQ based on vitamin D containing foods consumed in Qatar was developed. Vitamin D content of foods were gathered from food labels and food composition tables from the USDA. A vitamin D content database was developed for this study purpose. Dietary intakes using FFQ and 3-day FR were collected from 62 participants. Vitamin D intakes from FFQ and 3-day FR were validated with quartile comparison and Bland-Altman (BA) tests. Results: BA plot showed an agreement between FFQ and 3-day FR vitamin D intakes. BA index was 3.23%, which is <5%, a commonly used standard for validation. Quartile correlation showed ≈73% of the subjects were within one quartile difference. Conclusion: An agreement was found between vitamin D intakes from FFQ and 3-day FR. This indicates that the FFQ can be used as a valid dietary method to assess vitamin D status in Qatar’s population.
    معرّف المصادر الموحد
    https://doi.org/10.29117/quarfe.2020.0206
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/16789
    المجموعات
    • Theme 2: Population, Health & Wellness [‎118‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video