• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2021
  • Theme 2: Health and Biomedical Sciences
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • وقائع المنتديات
  • المنتدى والمعرض البحثي السنوي لجامعة قطر
  • QUARFE 2021
  • Theme 2: Health and Biomedical Sciences
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Habitual tea and coffee consumption and mean reaction time among Qatari adults

    Thumbnail
    عرض / فتح
    102.pdf (508.6Kb)
    التاريخ
    2021
    المؤلف
    Heggy, Alaa Jaber
    Masoumi, Aisha Ali
    Alyafei, Maryam saed
    Al-Bader, Fatima Ebraheem
    Al-Abdi, Tamara
    Shi, Zumin
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Background: Tea and coffee consumption is associated with cognitive function in some studies. We aimed to identify tea and coffee drinking patterns and their association with mean reaction time among Qatari adults. Method: The study included 1000 adults aged 20 years and above attending the Qatar Biobank Study (QBB). Habitual tea and coffee consumption during the previous year was assessed by questionnaire. Tea and coffee drinking patterns were identified using factor analysis. In a computer-based self-administered touch screens test, mean reaction time (MRT) was used as an indicator of cognitive function. Results: The mean age of the participants was 35.8 (SD 10.3) years. Herbal tea and regular coffee consumption was inversely associated with MRT. In the multivariable model, compared with non-consumers, the regression coefficients for MRT were -34.34 (-65.36,-3.33) and -37.85 (-71.03,-4.67) for daily consumers of herbal tea and regular coffee, respectively. Of the two tea and coffee drinking patterns identified, pattern 1 (high consumption of tea, Arabic coffee, and herbal tea) was not associated with MRT but pattern 2 (high loadings of instant coffee, regular coffee and Karak) was inversely associated with MRT in the unadjusted model. There was a significant interaction between pattern 2 and LDL in relation to MRT. Pattern 2 was inversely associated with MRT among those with a low LDL.Conclusion: There was an inverse association between regular coffee and herbal tea consumption with mean reaction. There was an interaction between Western coffee pattern and LDL.
    معرّف المصادر الموحد
    https://doi.org/10.29117/quarfe.2021.0117
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/24402
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎441‎ items ]
    • Theme 2: Health and Biomedical Sciences [‎80‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video