• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الكيميائية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الكيميائية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Moisture and temperature dependence of the dielectric properties of pharmaceutical powders

    Thumbnail
    التاريخ
    2013
    المؤلف
    Magee, T.R.A.
    McMinn, W.A.M.
    Farrell, G.
    Topley, L.
    Al-Degs, Y.S.
    Walker, G.M.
    Khraisheh, Majeda
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The dielectric properties of pharmaceutical powder–(paracetamol, aspirin, lactose, maize starch, adipic acid) solvent (water) mixtures were measured at 2,450 MHz at a range of moisture contents (0–1.0 kg kg−1, dry basis) and temperatures (20–70 °C). The dielectric constant (ε′), loss factor (ε″) and penetration depth (d p) were found to be dependent on frequency, moisture content, temperature and powder type. For powder–water mixtures, a linear increase in the dielectric properties with moisture content was observed, whilst the temperature dependence was of quadratic form. The penetration depth was also significantly affected by temperature and moisture content. Although, ε″ also increased with increasing temperature, variation with moisture content was temperature dependent. This information on dielectric properties is essential for mathematical description of the pharmaceutical product temperature history during microwave heating and for the design of microwave drying equipment.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1007/s10973-012-2739-y
    http://hdl.handle.net/10576/31231
    المجموعات
    • الهندسة الكيميائية [‎1196‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video