• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الميكانيكية والصناعية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الميكانيكية والصناعية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Carbon footprints across the food supply chain: A microscopic review on food waste-related sustainability assessment

    Thumbnail
    التاريخ
    2021
    المؤلف
    Al-Obadi M.
    Kutty A.A.
    Abdella G.M.
    Kucukvar M.
    Bulak M.E.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Reducing the carbon footprint along the food supply chain neutralizes the cost of climate change-related impacts on the environment. A third of the food produced globally is wasted along the food value chain. This paper presents a microscopic review covering studies related to carbon footprint analysis across the food industry. The review focuses on the critical aspects of lifecycle-based techniques across the food supply chain, namely, a) calculating the amount of food waste/loss b) evaluating and quantifying the environmental impacts associated with food waste accumulation along the value chain and, c) identifying the stages along the value chain that contribute potentially to the food waste-related emissions and environmental impacts. The results show food waste in terms of mass does not necessarily indicate the food waste-related impact. Although animal-containing products have relatively low waste in terms of mass, they contribute significantly to the food waste-related impact, explicitly affecting global warming potential. This paper's outcomes support food waste-related sustainability assessment and transition to a circular food supply chain.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85114250014&partnerID=40&md5=deefcfa150858dcde6eaed65405ab127
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/31862
    المجموعات
    • الهندسة الميكانيكية والصناعية [‎1499‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video