• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Interactive Effects of Methionine and Lead Intake on Cognitive Function among Chinese Adults.

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Met and cognition nutrients.pdf (574.3Kb)
    التاريخ
    2022-10-29
    المؤلف
    Sun, Xiaomin
    Li, Zhongying
    Chen, Yingxin
    Xu, Tao
    Shu, Jing
    Shi, Lin
    Shi, Zumin
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The association between methionine intake and cognitive function is inconclusive. We aimed to assess the association between methionine intake and cognitive function in Chinese adults and to explore the interaction between methionine and lead intake. Data from 4852 adults aged ≥55 years from the China Health and Nutrition Survey were used. Cognitive function was measured in 1997, 2000, 2004, and 2006. A 3-day, 24-hour recall was used to assess methionine and lead intake from different protein sources. Multivariable mixed linear regression was used in the analyses. Total methionine intake was positively correlated with cognition. There was a significant interaction between animal methionine and lead intakes. In subgroup analyses, across the quartiles of animal methionine intake, the regression coefficients (95% CI) for global cognition were 0.00, 0.57 (0.17 to 0.98), 1.18 (0.73 to 1.62), and 1.80 (1.31 to 2.29), respectively, while they were 0.00, -0.73 (-1.12 to -0.34), -0.83 (-1.26 to -0.41), and -1.72 (-2.22 to -1.22) across the quartiles of plant methionine intake, respectivelyThe association between animal methionine intake and cognition was stronger among adults with a low lead intake. In conclusion, animal methionine and plant methionine intake were positively and inversely associated with cognition, respectively. Lead intake modified the association between animal methionine intake and cognition.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/nu14214561
    http://hdl.handle.net/10576/36471
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎430‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video