• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
      • عرض المستودع الرقمي
      • البحث في المستودع الرقمي (البحث البسيط والبحث المتقدم)
      • ارسال عملك للمستودع الرقمي
      • مصطلحات المستودع الرقمي
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الكيميائية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الهندسة
  • الهندسة الكيميائية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Emulsion stability and cross-linking of PMMA microcapsules containing phase change materials

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    التاريخ
    2015
    المؤلف
    Al-Shannaq, Refat
    Farid, Mohammed
    Al-Muhtaseb, Shaheen
    Kurdi, Jamal
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The microencapsulation of paraffin as a phase change material (PCM) using poly methyl methacrylate (PMM) as a shell was investigated by means of suspension polymerization. The increase in the emulsion stability by using mixed surfactants was studied. It was observed that a mixed surfactants system induces long-term emulsion stability and monodisperse droplets size distribution. Also, the use of mixed surfactants reduces significantly the buckles in microcapsules significantly. The effect of using pentaerythritol tetraacrylate (PETRA) as a cross-linker agent on the diverse properties of PCM microcapsules such as morphology, energy storage density, shell permeability and thermal stability has been investigated. Adding PETRA to the system improves the surface morphology and produces microcapsules with a much higher PCM content. For example, the core/shell mass ratio of 2:1 produces microcapsules with regular spheres having smooth surfaces. TGA results show two steps thermal degradation of microcapsules. The mass loss was similar to the non-encapsulated PCM until all the PCM was dissipated (step 1). Following that the microcapsules experienced lower rate of mass loss of the shell, which depends on its thickness (step 2). 2014 Elsevier B.V.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.solmat.2014.08.036
    http://hdl.handle.net/10576/36744
    المجموعات
    • الهندسة الكيميائية [‎1272‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشر

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video