• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Essential oils and their active components applied as: free, encapsulated and in hurdle technology to fight microbial contaminations. A review

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S2405844022037604-main.pdf (1.484Mb)
    التاريخ
    2022-12
    المؤلف
    Jina, Yammine
    Chihib, Nour-Eddine
    Gharsallaoui, Adem
    Dumas, Emilie
    Ismail, Ali
    Karam, Layal
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Microbial contaminations are responsible for many chronic, healthcare, persistent microbial infections and illnesses in the food sector, therefore their control is an important public health challenge. Over the past few years, essential oils (EOs) have emerged as interesting alternatives to synthetic antimicrobials as they are biodegradable, extracted from natural sources and potent antimicrobials. Through their multiple mechanisms of actions and target sites, no microbial resistance has been developed against them till present. Although extensive documentation has been reported on the antimicrobial activity of EOs, comparisons between the use of whole EOs or their active components alone for an antimicrobial treatment are less abundant. It is also essential to have a good knowledge about EOs to be used as alternatives to the conventional antimicrobial products such as chemical disinfectants. Moreover, it is important to focus not only on planktonic vegetative microorganisms, but to study also the effect on more resistant forms like spores and biofilms. The present article reviews the current knowledge on the mechanisms of antimicrobial activities of EOs and their active components on microorganisms in different forms. Additionally, in this review, the ultimate advantages of encapsulating EOs or combining them with other hurdles for enhanced antimicrobial treatments are discussed.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844022037604
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.heliyon.2022.e12472
    http://hdl.handle.net/10576/43474
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎441‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video