• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
      • عرض المستودع الرقمي
      • البحث في المستودع الرقمي (البحث البسيط والبحث المتقدم)
      • ارسال عملك للمستودع الرقمي
      • مصطلحات المستودع الرقمي
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Dietary habits of Palestinian adolescents and associated sociodemographic characteristics in Ramallah, Nablus and Hebron governorates

    Thumbnail
    التاريخ
    2010-02-24
    المؤلف
    Mikki, Nahed
    Abdul-Rahim, Hanan
    Shi, Zumin
    Holmboe-Ottesen, Gerd
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Objective: To describe food habits and associated sociodemographic factors. Design: Cross-sectional survey in 2005. Setting: Ninety-six school classes in Ramallah, Nablus and Hebron governorates, Occupied Palestinian Territory. Subjects: Grade 8 and 9 students aged 13–15 years (n 2952). Methods: Self-administered student and parent questionnaires. Results: High standard of living (STL) index and residence in Ramallah were positively associated with intake of animal foods, Western-style foods, dairy products, fruits and vegetables, sweets and salty snacks. Only 26?1 % of the students ate three main meals daily; 26?2 % of the boys and 51?0 % of the girls had breakfast one to two times per week or less often (P , 0?001). Only one-quarter of students drank milk daily (32?9 % of boys and 18?3 % of girls, P , 0?001). The majority of students, boys and girls in similar proportions, consumed vegetables daily (72?8 % v. 73?8 %, respectively). Daily fruit consumption was also equally common among boys and girls (58?9 % v. 55?2 %, respectively), but with clear differences by STL, region and parents’ education. Daily intake of sweets and salty snacks was common among girls, and daily intake of soft drinks was common among boys. Conclusions: Irregular meal patterns were common among Palestinian adolescents. High STL and residence in Ramallah were associated with frequent intake of foods high in sugar and fat, but also with frequent intake of fruits and vegetables. Effective interventions are needed to establish healthy dietary habits
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1017/S1368980010000662
    http://hdl.handle.net/10576/4649
    المجموعات
    • الأبحاث [‎297‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشر

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video