• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016)
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016)
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Assessment of vitamin D and vitamin A intake by female students at the United Arab Emirates University based on self-reported dietary and selected fortified food consumption

    Thumbnail
    التاريخ
    2011
    المؤلف
    Laley, Louis C
    Kerkadi, Abdelhamid
    Wasesa, Abdulkadar Ah
    Rao, Madduri V
    Aboubacar, Adam
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    In the United Arab Emirates (UAE), many adolescent girls and women (especially the UAE citizens) are not adequately exposed to sunlight and their dietary intake of vitamin Dis insufficient to fulfill the required recommended daily allowance of the vitamin. In the present study, the problem of vitamin D and vitamin A insufficiency in female students of UAE University was investigated through a dietary intake assessment of the vitamins. Results indicated that over 70% of female students constituting the survey population did not consume enough milk and other vitamin-D-rich foods, and many showed poor food habits. Prevalence of vitamin D insufficiency among the population studied indicated that 37% of the total population was considered vitamin D insufficient and 40% of the female students residing in the hostels also had vitamin D insufficiency (5 mg/day) based on self-reported dietary and selected fortified food consumption.
    معرّف المصادر الموحد
    http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.3109/09637486.2010.533159?needAccess=true
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3109/09637486.2010.533159
    http://hdl.handle.net/10576/5002
    المجموعات
    • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016) [‎151‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video