• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • الشؤون الدولية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • الشؤون الدولية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Editorial: Obesity and sustainability

    Thumbnail
    عرض / فتح
    fnut-10-1235036.pdf (72.82Kb)
    التاريخ
    2023
    المؤلف
    Prescott, Melissa Pflugh
    Ben Hassen, Tarek
    El Bilali, Hamid
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The prevalence of overweight and obesity is high globally, both among adults and children. Moreover, the prevalence of obesity exceeds that of underweight, which implies an increased risk of the non-communicable diseases (NCDs) associated with elevated body mass index (BMI), e.g., cardiovascular diseases and type 2 diabetes. Therefore, obesity continues to be one of the most pressing global health challenges. However, evidence shows that obesity is more than just a health and nutritional issue; it is a sustainable development issue with social, environmental, ethical, and economic determinants and implications. Despite that, the existing scholarly literature centers obesity as a dietary and health issue. The growing recognition of the association between food insecurity and obesity has prompted a shift toward prioritizing nutrition security, which occurs when all individuals have access to sufficient and consistent food that supports optimal health and wellbeing in a manner that does not undermine one's cultural foodways. Accordingly, this Research Topic presents a compilation of papers that collectively examine the complex relationship between obesity and sustainability. These eight articles explicate the obesity-sustainability nexus: socio-economic factors and determinants, the role of culture in food waste behaviors, and the use of nutrition-sensitive diets and agriculture in addressing these public health priorities.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3389/fnut.2023.1235036
    http://hdl.handle.net/10576/54081
    المجموعات
    • الشؤون الدولية [‎163‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video