• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Molecular forces driving protein complexation of lentil and whey proteins: Structure-function relationships of trehalose-conjugated protein complexes on protein digestibility and solubility

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S2665928X24000126-main.pdf (3.085Mb)
    التاريخ
    2024-11-23
    المؤلف
    Mohammad, Alrosan
    Madi Almajwal, Ali
    Al-Qaisi, Ali
    Gammoh, Sana
    H. Alu'datt, Muhammad
    R. Al Qudsi, Farah
    Tan, Thuan-Chew
    A. Razzak Mahmood, Ammar
    Maghaydah, Sofyan
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Plant-based proteins are often associated with a range of health benefits. Most research primarily investigates pea and soy proteins, while lentil proteins received minimal attention. This study evaluates the effect of protein complexation (using the pH-shifting technique) coupled with trehalose conjugation on lentil and whey proteins. The protein structures after the modification were analysed using spectroscopic methods: Fourier-transform infrared, ultraviolet spectra, and fluorescence spectra. The amide group I, conformation protein, and tertiary structure of the trehalose-conjugated lentil-whey protein complexes (T-LWPs) showed significant changes (P < 0.05). Moreover, the surface properties (surface hydrophobicity and charges) of T-LWPs were significantly modified (P < 0.05), from 457 to 324 a.u and from 36 to −40 mV, respectively. Due to these modifications on the protein structures, the protein digestibility (80–86%) and water solubility (90–94.5%) of T-LWPs increased significantly (P < 0.05) with the increase in the trehalose concentration, from 0 (control) to 5% (w/w), respectively. This study suggested that coupling protein complexation and trehalose conjugation can enhance the overall properties of lentil-based protein complexes. With this enhancement, more opportunities in the utilisation of lentils are to be expected.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2665928X24000126
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.crstbi.2024.100135
    http://hdl.handle.net/10576/59333
    المجموعات
    • أبحاث التخصصات الصحية [‎120‎ items ]

    entitlement

    وثائق ذات صلة

    عرض الوثائق المتصلة بواسطة: العنوان، المؤلف، المنشئ والموضوع.

    • Thumbnail

      The Role of Epidermal Growth Factor Receptor Family of Receptor Tyrosine Kinases in Mediating Diabetes-Induced Cardiovascular Complications 

      Shraim B.A.; Moursi M.O.; Benter I.F.; Habib A.M.; Akhtar S. ( Frontiers Media S.A. , 2021 , Article)
      Diabetes mellitus is a major debilitating disease whose global incidence is progressively increasing with currently over 463 million adult sufferers and this figure will likely reach over 700 million by the year 2045. It ...
    • Thumbnail

      Universal Genetic Testing for Newly Diagnosed Invasive Breast Cancer 

      Rezoug, Zoulikha; Totten, Stephanie P.; Szlachtycz, David; Atayan, Adrienne; Mohler, Kristen; Albert, Sophie; Feng, Leila; Lemieux Anglin, Brianna; Shen, Zhen; Jimenez, Daniel; Hamel, Nancy; Meti, Nicholas; Esfahani, Khashayar; Boileau, Jean-François; Prakash, Ipshita; Basik, Mark; Meterissian, Sarkis; Tremblay, Francine; Fleiszer, David; Anderson, Dawn; Chong, George; Wong, Stephanie M.; Foulkes, William D.... more authors ... less authors ( American Medical Association , 2024 , Article)
      IMPORTANCE Between 5% and 10% of breast cancer cases are associated with an inherited germline pathogenic or likely pathogenic variant (GPV) in a breast cancer susceptibility gene (BCSG), which could alter local and systemic ...
    • Thumbnail

      Na+/H+ exchanger isoform 1-induced osteopontin expression facilitates cardiomyocyte hypertrophy 

      Mohamed, Iman A.; Gadeau, Alain-Pierre; Fliegel, Larry; Lopaschuk, Gary; Mlih, Mohamed; Abdulrahman, Nabeel; Fillmore, Natasha; Mraiche, Fatima... more authors ... less authors ( Public Library of Science , 2015 , Article)
      Enhanced expression and activity of the Na+/H+ exchanger isoform 1 (NHE1) has been implicated in cardiomyocyte hypertrophy in various experimental models. The upregulation of NHE1 was correlated with an increase in osteopontin ...

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video