• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Modification and glycation microalgae proteins by non-thermal assisted process

    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S2214799324001413-main.pdf (514.6Kb)
    التاريخ
    2025
    المؤلف
    El Obeid, Tahra
    Atalar, İlyas
    Toker, Omer Said
    Palabiyik, Ibrahim
    Gorgulu, Yasin Furkan
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Plant proteins represent a promising solution worldwide due to their low production costs and easy accessibility. Additionally, plant proteins are more environmentally sustainable. Therefore, the potential of plant proteins to meet the protein requirements as an alternative source is increasingly gaining importance. Parallel to these developments, there is a growing interest and demand in food technologies for microalgae. The main reasons for this trend include their sustainable sources not only for proteins but also for various bioactive compounds and ingredients in food technology, as well as their positive impact on carbon emissions through carbon dioxide utilization. However, despite the significant demand for algae proteins from producers and consumers, their low solubility, viscosity, texture, and aroma defects limit their usage in foods. Various modification methods and glycation applications are needed to reduce these issues. However, it is crucial that these processes result in only the targeted changes in protein structures with minimal heat and chemical usage. Non-thermal processes such as sonication, high pressure, and cold plasma can be utilized for this purpose. Additionally, two main approaches can be used for microalgae protein modification: (i) modification of algae biomass followed by protein isolation or direct use/consumption of biomass, and (ii) isolation of protein from biomass followed by subsequent modification processes. This review offers a broad perspective regarding algal proteins. Modification techniques applied to plant proteins could be beneficial in enlightening the challenges linked to the digestibility, technofunctional, and sensory attributes of algae proteins. Much more research and innovation are required to enhance the potential of algae proteins.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.cofs.2024.101263
    http://hdl.handle.net/10576/63346
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎435‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video