• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة الهندسة لجامعة قطر - [من 1988 الى 2005]
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة الهندسة لجامعة قطر - [من 1988 الى 2005]
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Qualitative Assessment Of Bottled Water In The Middle East

    Thumbnail
    عرض / فتح
    06-96-9-0004-fulltext.pdf (471.9Kb)
    التاريخ
    1996
    المؤلف
    Ahmad, S
    Saleem, Abdul
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Many brands of bottled water are being produced in the Middle East including the Gulf Cooperation Council (GCC) countries. Over fourteen brands of bottled water could be found in the market of Doha. Use of bottled water has kept on increasing in this region. Reasons for the increase in use of bottled water for drinking have been discussed. The raw water source for the bottled water is groundwater. Most of the manufacturers of the bottled water claim bottled water as "Natural Mineral Water" which is contrary to the definition suggested by the International Bottled Water Association of Washington D.C. In fact there is no such thing as "mineral water" and the term is a misnomer. Samples of various brands of bottled water available in Doha and municipal water were collected during 1993 and 1994 for physical, chemical, and bacteriological analysis. All the samples were found potable and safe for drinking and conform to various drinking water standards. The physical and chemical composition of bottled water varies with time but the concentration of constituents printed on the labels of bottles is always the same. It may be preferable to print the range of concentration on the labels rather than a single value. Moreover the analysis should be monitored and certified by a competent authority, and should be displayed on the label.
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/8010
    المجموعات
    • مجلة الهندسة لجامعة قطر - [من 1988 الى 2005] [‎221‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video