• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007]
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007]
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    17- Hydroxylation Of Progesterone By Cunninghamella Echinulata On A Laboratory Fermentor Scale

    Thumbnail
    عرض / فتح
    hydroxylation of pregesterone by cunninghamella echinulata on a laboratory fermentor scale.pdf (281.2Kb)
    التاريخ
    1985
    المؤلف
    El-Kady, Ismail A.
    Metwali, Mohamed R.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The mircrobiological transformation of progesterone by a local isolate of Cunninghamella echiiiulata using a laboratory fermentor was studied. Progresterone (10-50 g/1) wetted by Tween 80 was added to 48-hour old culture and the transformation was left to proceed for 72 hours. Thereafter, the different transformation products were resolved chromatog-raphically. The identity of each product was established through the determination of m.p., mixed m.p., optical rotation and ultraviolet as well as infrared absorption spectra. A comparison of the R{ values of each product with that of the corresponding reference using different solvent systems as well as their colour expressed with two spray reagents, was used as a further proof for the identity of the isolated products. With all concentrations of progesterone tested, maximum yield of 17ot -hydroxyprogesterone was obtained after 48 hours of fermentation Progesterone concentrations of 10 and 20 g/1 were almost quantitatively converted to the different transformation products after 72 hours of fermentation. Using a concentration of 20 g/1 and incubation period of 48 hours, the transformation product mixture consisted of unchanged progesterone (6%), 17 o< -hydroxyprogesterone (54%),llotrhydroxyprogesterone (29%) and llo<;,17<^-dihydroxy-progesterone (2.5%).
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/9714
    المجموعات
    • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007] [‎770‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video