• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Perceived risk, behavior changes and Health-related outcomes during COVID-19 pandemic: Findings among adults with and without diabetes in China

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    التاريخ
    2020-09-01
    المؤلف
    Yan, Alice F.
    Sun, Xiaomin
    Zheng, Jinge
    Mi, Baibing
    Zuo, Hui
    Ruan, Guorui
    Hussain, Akhtar
    Wang, Youfa
    Shi, Zumin
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Aims: To examine perceived infection risk of COVID-19 and the health and related behavior changes among people with diabetes, compared with people without diabetes, and to examine factors associated with self-reported health during the national quarantine period in China. Methods: The 2020 China COVID-19 Survey is an anonymous 74-item survey administered via social media across China. A national sample of 10,545 adults in all 31 provinces in mainland China provided data on sociodemographic characteristics, awareness, attitudes towards COVID-19, lifestyle factors, and health outcomes during the quarantine. Regression models tested associations among study variables adjusting for covariates. Results: Among the 9,016 total participants (42.6% men and 57.4% women), 585 reported having diagnosed diabetes and 8,431 had no diabetes. Participants with diabetes perceived themselves to be at higher risk and were more worried about being infected with COVID-19 when compared to non-diabetic individuals (p < 0.001). During the COVID-19 pandemic, participants with diabetes were more likely to experience food and drug shortages and to increase their physical activity, compared to their counterparts. Among diabetic respondents, a high proportion of current smokers (74.1%) and drinkers (68.5%) reported increased amounts of smoking and drinking. People with diabetes were 11% less likely to report excellent or very good health. Having 150 min/week physical activity was positively associated with excellent or very good health (prevalence ratio, PR = 1.14, 95%CI 1.11–1.16). Conclusions: A high proportion of people with diabetes perceived risk of COVID-19 infection and increased their smoking and drinking during the pandemic.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85088840306&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.diabres.2020.108350
    http://hdl.handle.net/10576/15466
    المجموعات
    • أبحاث فيروس كورونا المستجد (كوفيد-19) [‎849‎ items ]
    • التغذية البشرية [‎445‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video