• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Trajectories of Dietary Patterns, Sleep Duration, and Body Mass Index in China: A Population-Based Longitudinal Study from China Nutrition and Health Survey, 1991-2009.

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Main article (1.316Mb)
    التاريخ
    2020-07-01
    المؤلف
    Cao, Yingting
    Xu, Xiaoyue
    Shi, Zumin
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    No study has used trajectories of dietary patterns to examine their effects on sleep duration and body mass index over time in the Chinese population. We analyzed data from adults participating in the China Health and Nutrition Survey between 1991 and 2009. Dietary intake was measured by a 24-h recall method over three consecutive days. Height and body weight were measured, and sleep duration was self-reported. Multivariable mixed linear models were applied to examine the association between trajectories of dietary patterns (using a latent class model) and sleep duration as well as BMI. Four trajectories of a traditional pattern (characterized by rice, meat, and vegetables) and three trajectories of a modern pattern (characterized by fast food, milk, and deep-fried food) were identified. Participants with a high and rapid increase trajectory of the modern dietary pattern had the shortest sleep duration (β = -0.26; 95% CI: -0.40, -0.13). Participants with a high and stable intake of the traditional dietary pattern had the lowest BMI (β = -1.14; 95% CI: -1.41, -0.87), while the participants with a high and rapid increase trajectory of the modern dietary pattern had the highest BMI (β = 0.74; 95% CI: 0.34, 1,15). A rapid increase in the modern dietary pattern is associated with shorter sleep duration and higher BMI.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/nu12082245
    http://hdl.handle.net/10576/15689
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎456‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video