• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Nutritional quality and health risk of pepper fruit as affected by magnesium fertilization.

    Thumbnail
    التاريخ
    2020-07-01
    المؤلف
    Lu, Ming
    Liu, Dunyi
    Shi, Zumin
    Gao, Xiaopeng
    Liang, Yi
    Yao, Zhi
    Zhang, Wei
    Wang, Xiaozhong
    Chen, Xinping
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Magnesium (Mg) fertilization is a promising practice to improve vegetable yield. However, its impacts on vegetable quality and human health have not been examined. Thus, a field experiment was conducted to investigate the effects of varying Mg fertilization rates on yield and quality of pepper (Capsicum annuum L.) fruit. Furthermore, result of the field experiment was linked to pepper consumption data from the China Health and Nutrition Survey (CHNS) in the disability-adjusted life years (DALYs) framework to evaluate the potential health impact of Mg fertilization for the first time. Compared to control, Mg fertilization increased the 2-year average pepper yield by 25.6%, whereas there was no significant yield improvement when Mg rates exceeded 112.5 kg MgO ha . Magnesium application increased concentrations of Mg and capsaicinoids, decreased those of calcium (Ca), zinc (Zn) and vitamin C (Vc), and had no effect on potassium (K) and iron (Fe) in pepper fruit. As a result, Mg fertilization decreased the comprehensive nutrition level of pepper by 16.6%. Furthermore, the current health burden of the Chinese adult population associated with pepper consumption is estimated at 21.3 million DALYs per year, with the risk being increased by 5.40 DALYs for per megagram of Mg fertilizer application. Increasing health risk was mainly attributed to decreasing concentrations of Ca and Vc in pepper fruit, though the increased Mg intakes offset the impact of 1.74% to 14.4%. Magnesium fertilization significantly improved the yield but reduced nutritional quality of pepper fruit, and increased human health risks associated with consumption of pepper fruit. © 2020 Society of Chemical Industry.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.10670
    http://hdl.handle.net/10576/15691
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎430‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video