• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Opportunities, challenges and trade-offs with decreasing avoidable food waste in the UK

    Thumbnail
    عرض / فتح
    My publication 35 (Article).pdf (669.3Kb)
    التاريخ
    2021-01-30
    المؤلف
    Patel, Shivalee
    Dora, Manoj
    Hahladakis, John N.
    Iacovidou, Eleni
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The Author(s) 2021. Around 6 million tonnes of edible food are being wasted (post-farm gate) in the UK each year. This fraction of edible wasted food is known as avoidable food waste. In a circular economy food is a valuable resource that must be captured at all stages of the food supply chain and, where possible, redistributed for consumption. This can prevent avoidable food waste generation, and dissipation of food’s multidimensional value that spans environmental, economic, social, technical and political/organisational impacts. While the importance and benefits of surplus food redistribution have been well documented in the global literature, there are still barriers that prevent perfectly edible food from being wasted. This study looks at the main stages of the food supply chain, and amasses the opportunities, challenges and trade-offs associated with surplus food redistribution to the UK economy. It highlights points in the food system where interventions can be made, to improve food’s circularity and sustainability potential. Stakeholder interrelations, regulatory and socio-economic aspects are discussed in relation to their influence on decreasing avoidable food waste. The main output from this work is a diagrammatic depiction of where challenges and trade-offs occur along the food supply chain, and how policy and socio-economic reforms are needed to maximise avoidable food waste prevention, and the surplus avoidable food redistribution in the food supply chain for social benefit.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85100489865&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1177/0734242X20983427
    http://hdl.handle.net/10576/17849
    المجموعات
    • الأبحاث [‎341‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video