• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    COVID-19, Diabetes, and Associated Health Outcomes in China: Results from a Nationwide Survey of 10 545 Adults

    Thumbnail
    التاريخ
    2021-05-01
    المؤلف
    Shi, Zumin
    Yan, Alice
    Zimmet, Paul
    Sun, Xiaoming
    Cristina Do Vale Moreira, Nayla
    Cheskin, Lawrence J.
    Wang, Liming
    Qu, Weidong
    Yan, Hong
    Hussain, Akhtar
    Wang, Youfa
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This study examined the associations between diabetes and self-reported/familial COVID-19 infection and investigated health-related outcomes among those with diabetes during China's nationwide quarantine. The 2020 China COVID-19 Survey was administered anonymously via social media (WeChat). It was completed by 10 545 adults in all of mainland China's 31 provinces. The survey consisted of 74 items covering sociodemographic characteristics, preventive measures for COVID-19, lifestyle behaviors, and health-related outcomes during the period of quarantine. Regression models examined associations among study variables. Diabetes was associated with a six-fold increased risk of reporting COVID-19 infection among respondents or their family members. Among people with diabetes, individuals who rarely wore masks had double the risk of suspected COVID-19 infection compared with those who always wore masks, with an inverse J-shaped relationship between face mask wearing and suspected COVID-19 infection. People with diabetes tended to have both poor knowledge of COVID-19 and poor compliance with preventive measures, despite perceiving a high risk of personal infection (40.0% among respondents reporting diabetes and 8.0% without diabetes). Only 54-55% of these respondents claimed to consistently practice preventive measures, including wearing face masks. Almost 60% of those with diabetes experienced food or medication shortages during the quarantine period, which was much higher than those without diabetes. Importantly, respondents who experienced medication shortages reported a 63% higher COVID-19 infection rate. Diabetes was associated with an increased risk of self-reported personal and family member COVID-19 infection, which is mitigated by consistent use of face masks.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/pdf/10.1055/a-1468-4535.pdf
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1055/a-1468-4535
    http://hdl.handle.net/10576/20602
    المجموعات
    • أبحاث فيروس كورونا المستجد (كوفيد-19) [‎848‎ items ]
    • التغذية البشرية [‎438‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video