• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Socio-economic and Environmental Aspects of Fish Consumption in Qatar

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Fish consumption Brief A4-AR some changes_20April.pdf (1.201Mb)
    Fish consumption brief A4-EN some changes_20April.pdf (535.8Kb)
    التاريخ
    2020-03
    المؤلف
    Abusin, Sana
    Al-Emadi, Noor
    أبوسن, سناء
    العمادي, نور
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    After the blockade in 2017, Qatar has undergone an important development of shifting from full dependency on food imports to self-sufficiency in perishable foods. Qatar has launched a food security strategy 2018-2023; therefore, research studies on fish consumption becomes very important for the strategy. Studying fish consumption will help estimate local demand and hence identify the gap between production and imports. The study may also help decision makers to understand the socio-economic characteristics and attitudes of consumers, which assists in improving their satisfaction and regulating markets. The study’s results showed that fish production in Qatar meets all food security indicators. The study examined the differences in fish consumption among Qatar’s society, in relation with socioeconomic factors such as employment, education and health awareness and fish species. The study also found that half of Qataris are willing to consume “Tilapia”, an emerging freshwater species in Qatar produced as aquaculture product, which should help reduce the consumption pressure on species in high demand and preserve diversity.
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/21633
    المجموعات
    • الأبحاث [‎297‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video