• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Techno-economics of algae production in the Arabian Peninsula

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    Schipper 2021 Bioresour Technol.pdf (2.012Mb)
    التاريخ
    2021-07-01
    المؤلف
    Schipper, Kira
    Al-Jabri, Hareb Mohammed S.J.
    Wijffels, Rene H.
    Barbosa, Maria J.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The Arabian Peninsula's advantageous climate, availability of non-arable land, access to seawater and CO2-rich flue gas, make it an attractive location for microalgae biomass production. Despite these promising aspects, the region has seen very few studies into the commercial feasibility of algae-based value chains. This work aims to address this gap through a techno-economic feasibility study of algae biomass production costs, comparing different photobioreactor types, locations, and production scales. Flat panel and raceway pond cultivation systems were found to be the most economically attractive cultivation systems, with biomass production costs as low as 2.9 €·kg−1. Potential cost reductions of up to 42.5% and 25% could be accomplished with improvements in photosynthetic efficiencies and increased culture temperatures, respectively. As of such, efforts to source local thermo- and photo- tolerant strains could be the key to unlock the potential of the region for algae commercialization, linking into food, feed and nutraceutical industries.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85103641188&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.biortech.2021.125043
    http://hdl.handle.net/10576/24906
    المجموعات
    • الأبحاث [‎341‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video