• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    A tracer microrheology for determination of viscoelasticity of dilute ovalbumin colloids

    Thumbnail
    التاريخ
    2021-11-01
    المؤلف
    Bakhsh, Ahmed
    Elobeid, Tahra
    Avci, Esra
    Demirci, Mehmet
    Taylan, Osman
    Ozmen, Duygu
    Meral, Raciye
    Yilmaz, Mustafa Tahsin
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This study seems to be the first effort to determine the viscoelastic properties of dilute ovalbumin colloids using dynamic-light-scattering-based optical microrheology using carboxylated melamine microparticles as the tracer probe. A generalized form of the Stokes-Einstein equation constructed based on Laplace transformation of the mean square displacement, 〈Δr 2(t)〉, was employed to compute the viscoelastic moduli (storage modulus, G′, and loss modulus, G″). 〈Δr 2(t)〉 was determined to increase with time by reaching a maximum plateau at a time between 10-3 and 10-1 s with no further increase, revealing the elastic nature of dilute ovalbumin colloids within the given time. On the other hand, ovalbumin colloids exhibited different viscoelastic properties at two different frequency ranges. The measurements and interpretation of data revealed that the technique used seems to ensure a fast and effective method for measuring the viscoelastic properties of ovalbumin colloids at very low concentration levels.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85120690639&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1680/jemmr.20.00282
    http://hdl.handle.net/10576/33458
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎435‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video