• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Tea Consumption Is Associated with Reduced Cognitive Decline and Interacts with Iron Intake: A Population-Based Longitudinal Study on 4,820 Old Adults.

    عرض / فتح
    Main article (659.1Kb)
    التاريخ
    2022-09-12
    المؤلف
    Sukik, Layan
    Liu, Jianghong
    Shi, Zumin
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Previous studies suggest a positive effect of tea intake on cognition. Additional micronutrients that may moderate this association was not previously examined. To examine the association between tea consumption and cognition and explore the interaction between tea consumption and iron intake. Data from the China Health and Nutrition Survey between 1997 and 2011 was used. 4,820 individuals (≥55 years) were included in the analyses. Measurement of cognitive function was conducted in 1997, 2000, 2004, and 2006. Tea consumption was self-reported. Food intake was assessed by 24-hour dietary recalls of three consecutive days during home visits between 1997 and 2011. Multivariable mixed linear regression and logistic regression was used to assess the association. Tea consumption was associated with reduced global cognitive function decline. In fully adjusted models, regression coefficients (95% CIs) for those who consumed 0 cups/day,<2 cups/day, 2-3.9 cups/day, and≥4 cups/day of tea were 0, -0.09 (-0.55-0.37), 0.05 (-0.34-0.45), and 0.87 (0.46-1.29), respectively. This effect was stronger in adults > 60 years. Tea consumption of≥4 cups/day was inversely associated with self-reported poor memory (OR 0.70 (95% CI 0.56-0.86)) and memory decline (OR, 0.73 (95% CI 0.62-0.87)). There was a significant interaction between tea consumption and iron intake in relation to cognition. High iron intake was inversely associated with cognition in non-consumers of tea but not in tea consumers. Higher tea intake is associated with reduced cognitive decline in adults and inhibits the adverse effect of high iron intake.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3233/JAD-220344
    http://hdl.handle.net/10576/34477
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎455‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video