• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of chain structure on the properties of Glass fibre/polyethylene composites

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    التاريخ
    2013-05-01
    المؤلف
    AlMaadeed, M.A.
    Ouederni, Mabrouk
    Khanam, P. Noorunnisa
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Three types of polyethylenes (low density: LDPE, medium density: MDPE, and high density: HDPE) were used to investigate the effect of chain branching on the dispersion and adhesion in Glass fibre reinforced polymer composites. The interaction between the polyethylene matrix and the Glass fibres was investigated in terms of differences in mechanical behaviour, morphological characteristics, rheological and thermal properties between the three polymer composites systems. Addition of Glass fibres enhanced the mechanical properties for all systems. The degree of enhancement, however, depended on the branching and crystallinity of each polymer. The long chain branching (LCB) in LDPE resulted in higher increases both in the Elastic (Young’s) modulus in the solid state and in the Storage modulus in the melt. The higher crystallinity of HDPE was responsible for higher increase in tensile strength and less fibre pull-out upon addition of Glass fibres. Rheological results also confirm the same observation for LCB. The addition of Glass fibres also resulted in improved thermal stability of the various polyethylene samples.
    معرّف المصادر الموحد
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261306912008321
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.matdes.2012.11.063
    http://hdl.handle.net/10576/4829
    المجموعات
    • الأبحاث [‎1521‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video