• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Meats, milk and fat consumption in colorectal cancer

    Thumbnail
    التاريخ
    2016-12
    المؤلف
    Tayyem, R.F.
    Bawadi, H.A.
    Shehadah, I.
    AbuMweis, S.S.
    Agraib, L.M.
    Al‐Jaberi, T.
    Al‐Nusairr, M.
    Heath, D.D.
    Bani-Hani, K.E.
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    BACKGROUND: Data from several studies suggest that a diet high in meat, including processed meat and fat, may have an association with the development of colorectal cancer (CRC). METHODS: The present study aimed to investigate the relationship between meats, dairy products, fat consumption and the risk of CRC in Jordanians. A case-control study was performed at the five largest hospitals in Jordan. Dietary data were collected from 220 diagnosed cases of CRC and 281 healthy disease-free controls. The CRC cases were matched as closely as possible to controls using age, sex, occupation and marital status. RESULTS: The consumption of different levels and frequencies of several food types, including meats, chicken, milk and fish, was found to be associated with the risk of developing CRC. Added fats and oils were inversely associated with CRC risk with odds ratio = 0.33 (95% confidence interval = 0.13-0.83, Ptrend = 0.005). The predominant fat added by cases and controls was olive oil, followed by corn oil. CONCLUSIONS: The results of the study suggest that the consumption of some types of meat, processed meats and Labaneh (strained yogurt) may be associated with the risk of developing CRC.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1111/jhn.12391
    http://hdl.handle.net/10576/4841
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎444‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video