• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز الريادة والتميز المؤسسي
  • أبحاث مركز الريادة والتميز المؤسسي
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز الريادة والتميز المؤسسي
  • أبحاث مركز الريادة والتميز المؤسسي
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Environmentally Sustainable Practices and Hotel Performance: Evidence from Malaysia

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Environmentally Sustainable Practices and Hotel Performance Evidence from Malaysia.pdf (462.9Kb)
    التاريخ
    2023-03-01
    المؤلف
    Langgat, Juliana
    Ramdani, Boumediene
    Pavic, Suzana
    Tok, Evren
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The hospitality sector is under constant pressure from clients to adopt environmentally friendly practices. Industry reports suggest that customers prefer to stay in hotels that care about the environment. This means that hotels adopting environmentally sustainable practices can attract pro-environment customers and, as a result, improve their overall performance. This study aims to examine the innovation, organization and external environment determinants of adopting sustainable practices in hotel–restaurants and whether these practices affect the overall performance of hotels. Based on a survey of 169 managers of 3- to 5-star-rated hotels, a factor-based Partial Least Squares Structural Equation Modeling was performed. The results suggest that ease-of-use and top management support are the key determinants of adopting sustainable practices, such as support for host communities, waste management and conservation projects. Moreover, this study found that support for host communities and waste management practices influence the overall performance of hotels. This study adds significant insights on environmental practices in hotel–restaurants. These insights have implications for hotel owners and/or managers as well as designing policy interventions to increase the uptake of these practices.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85151933330&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/su15065289
    http://hdl.handle.net/10576/49341
    المجموعات
    • أبحاث مركز الريادة والتميز المؤسسي [‎129‎ items ]
    • الإدارة والتسويق [‎755‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video