• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Evaluation of digestibility, solubility, and surface properties of trehalose-conjugated quinoa proteins prepared via pH shifting technique

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S2590157524002840-main.pdf (2.405Mb)
    التاريخ
    2024-04-18
    المؤلف
    Mohammad, Alrosan
    Almajwal, Ali Madi
    Al-Qaisi, Ali
    Gammoh, Sana
    Alu'datt, Muhammad H.
    Al Qudsi, Farah R.
    Tan, Thuan-Chew
    Razzak Mahmood, Ammar A.
    Maghaydah, Sofyan
    Al-Massad, Motasem
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Soluble trehalose-conjugated quinoa proteins (T-QPs) were effectively prepared using the pH-shifting mechanism. The structural properties of the T-QPs were evaluated using a comparative evaluation, which included analyzing the amide I, surface charge and hydrophobicity, protein conformation, thermal stability, and protein structures. The results suggested that the development of the T-QPs was influenced mainly by no-covalent bonds. These interactions significantly influenced (P < 0.05) the quinoa proteins' conformation and higher-protein structure. T-QP had significant (P < 0.05) surface properties. Furthermore, the T-QPs exhibited improved solubility (79.7 to 88.4%) and digestibility (79.8 to 85.1%). Therefore, quinoa protein proved an excellent plant-based protein for conjugation with disaccharides. These findings provide significant insight into the potential development of modified proteins with enhanced solubility and digestibility by creating trehalose-conjugated plant-based proteins.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590157524002840
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.fochx.2024.101397
    http://hdl.handle.net/10576/59277
    المجموعات
    • أبحاث التخصصات الصحية [‎123‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video