• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Assessment of Anti-Obesity Potential and Techno-Functional Properties of Bougainvillea spectabilis Willd. Bracts

    Thumbnail
    عرض / فتح
    separations-09-00399.pdf (1.473Mb)
    التاريخ
    2022
    المؤلف
    Kumar, Mukul
    Kaushik, Deepika
    Kaur, Jasjit
    Proestos, Charalampos
    Oz, Fatih
    Kumar, Ashwani
    Anjali, Anjali
    Elobeid, Tahra
    Terzioğlu, Murat E.
    Xiao, Jianbo
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The present research signifies the anti-obesity potential of Bougainvillea spectabilis Willd. and its techno-functional properties. Bougainvillea spectabilis Willd. is a medicinal plant that belongs to the Nyctaginaceae family. Studies have reported the various bioactive compounds such as flavonoids, phenols, alkaloids, saponins, tannins, etc., in Bougainvillea spectabilis Willd., responsible for its biological properties such as antibacterial, antidiabetic, antioxidant, anti-inflammatory, antiviral, antifungal, antipyretic, and anticarcinogenic. In this article, the techno-functional properties of the plant, such as tapped density, bulk density, Hausner ratio, Carr index, angle of repose, water absorption and solubility index, swelling capacity, foaming capacity, foam stability, and oil absorption capacity were discussed. The plant's total phenolic and flavonoid content was 2.9 mg GAE/g and 12.3 mg QE/g, respectively. The plant's antioxidant activity (89.9%) was estimated using the DPPH assay. The components of the plant powder were confirmed by FTIR analysis. Lipase (IC50: 68.21) and amylase inhibition assay (IC50: 60.19) significantly confirmed the anti-obesity potential of the plant. The highest glucose retention time (2.1 mg/dL) was observed at 120 min.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/separations9120399
    http://hdl.handle.net/10576/59328
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎455‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video