Constituents Of Green Beans Phaseolus Vulgaris (Lipids And Flavonoids)

QSpace/Manakin Repository

Constituents Of Green Beans Phaseolus Vulgaris (Lipids And Flavonoids)

Show full item record


Title: Constituents Of Green Beans Phaseolus Vulgaris (Lipids And Flavonoids)
Author: Rizk, A. M. [عبد الفتاح محمد رزق]
Abstract: Chemical study of the lipid fraction resulted in the isolation and identification of a hydrocarbon fraction (n-Czg -0-033); an aliphatic alcohol fraction (C^, Czp, €30) and a sterol fraction (stigmasterol and sitosterol). Analysis of the fatty acids revealed the presence of myristic, palmitic, hexadodecanoic, stearic, oleic and linoleic acids. The flavonoid constituents were identified as kaempferol-3-rutinoside and quercetin-3-rutinoside.أسفرت دراسة الدهنيات عن فصل والتعرف على هيدروكربونات صثطبعة ، كحولات ألإيخاتية ح!شبصة وسمتيرويدات ( بيتا سيتو سهتيرول ستيجما ستيرول ) وأسفر تحل! الاج حمافر، الدهنية عن وجود احمافى الميرستيك ، الى كساديكانويك ، اللستياريك ، ا لزوليك ، 1 لليثوليك . وقد اسفرت دراسة المواد الفلافونيدية عن التعرف على مركبيغ. كامبفيرلمل ،-3-روتينوسيد،كيرستين -3-روتينوسليد.
URI: http://hdl.handle.net/10576/10354
Date: 1992

Files in this item

Files Size Format View
abstract.pdf 1.743Kb PDF View/Open
abstract.doc 20.5Kb Microsoft Word View/Open
abstract_ar.doc 20.5Kb Microsoft Word View/Open
079212-0008-fulltext.pdf 251.2Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search QSpace


Advanced Search

Browse

My Account