• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007]
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • إصدارات جامعة قطر
  • الدوريات المتوقفة عن الصدور
  • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007]
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Detection Of Small Amounts Of Lard In Other Animal Fats

    Thumbnail
    عرض / فتح
    0793131-0007-fulltext.pdf (453.8Kb)
    التاريخ
    1993
    المؤلف
    Abou-Hadeed, A. M. F.
    Kotb, A. R.
    أبو حديد, أشرف محمد فريد
    قطب, أحمد رمزي
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The composition of fatty acids at the b-position (B-FA) and a, a' -positions of the. triacylglycerol was used to establish new criteria for the detection of small amounts of lard in other fats. Determination of P-FA was achieved by a,new simple method using a combination of lipase hydrolysis technique and GLC. The method was applied to the analysis if 15 tallow, 6 lard,. 6 mutton and 6 goat fat samples extracted from the fatty tissues of the meat taken from different animal breeds and also laboratory prepared blends of lard and tallow at different proportions. The data obtained were used to calculate a number of factors by means of some formulae. The value of each factor for a fat varied within a specific range depending on the natural variation in falty acid distribution within the triacylglycerols of that fat. The minimum detectable amount of lard in tallow by any factor was proportional to the width of the range of that factor for lard and tallow and inversely proportional to the difference between its average value for the 2 fats. The factor calculated by dividing the palmitic / oleic ratio at the p-position by this ratio at the a, a'-positions showed significant specificity for lard and tallow. The difference between its average value for lard (38.05) and tallow (0.23) was wide enough to detect less than 4% of lard in tallow.
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/10250
    المجموعات
    • مجلة جامعة قطر للعلوم - [من 1981 الى 2007] [‎770‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video