• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
      • عرض المستودع الرقمي
      • البحث في المستودع الرقمي (البحث البسيط والبحث المتقدم)
      • ارسال عملك للمستودع الرقمي
      • مصطلحات المستودع الرقمي
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز البحوث الحيوية الطبية
  • أبحاث مركز البحوث الحيوية الطبية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز البحوث الحيوية الطبية
  • أبحاث مركز البحوث الحيوية الطبية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effects of Colombian oregano essential oil (Lippia origanoides Kunth) and Eimeria species on broiler production and cecal microbiota.

    Thumbnail
    التاريخ
    2019-04-01
    المؤلف
    Betancourt, Liliana
    Hume, Michael
    Rodríguez, Fernando
    Nisbet, David
    Sohail, Muhammad Umar
    Afanador-Tellez, Germán
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The gut microbiota has an important effect on poultry health and production. The aim of this study was to evaluate the effect of Colombian oregano (COO), Lippia origanoides Kunth, essential oil supplementation on broiler chicken performance and their cecal bacterial microbiome by 16S-based sequencing. Essential oil was extracted by steam distillation and analyzed by Gas chromatography/mass spectrometry. Two COO levels in feed, 0 ppm control (C) and 100 ppm (O), were evaluated in 2 groups of broilers either unchallenged (U) or challenged (E) with a viable attenuated Eimeria (coccidia) oocyte vaccine. Four treatments, UC, UO, EC, and EO, were distributed among 720 one-day-old male Ross broilers randomly placed in 24 pens. Cecal contents DNA was extracted and pyrosequencing was performed following a standard procedure. Pyrosequencing data were processed, and sequence reads were phylogenetically classified. Similarity of membership and structure in the communities were calculated. At the end of the study, the greatest COO effect was found in coccidia-challenged broilers, with an OE body weight of 1,889 ± 52.4 g with respect to 1,799 ± 36.2 g for CE (P < 0.01). Broiler cecal samples were consistent in that phylum Firmicutes and class Clostridia were highly prevalent; COO had no effect on these taxa levels between the 4 treatments (P > 0.05). A positive correlation (P < 0.01) was observed between the Firmicutes:Bacteriodetes phyla ratio against body weight at 35 D of age. This study provided both positive and negative correlations between broiler body weight against some bacterial groups identified, offering perspectives regarding bacterial groups and their impact on host health and metabolism. Lippia origanoides Kunth high thymol content showed a beneficial effect on body weight and the feed conversion ratio in broilers under coccidia challenge.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3382/ps/pez193
    http://hdl.handle.net/10576/11786
    المجموعات
    • أبحاث مركز البحوث الحيوية الطبية [‎838‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشر

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video