• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • معهد البحوث الاجتماعية والاقتصادية المسحية
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Fish processing, quality and safety in the state of Qatar

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Fish Processing_AR Final.pdf (735.6Kb)
    FishProcReportvENG.pdf (1.052Mb)
    التاريخ
    2020-11
    المؤلف
    Abusin, Sana
    Al-Emadi, Noor
    أبوسن, سناء
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The second National Development Strategy (NDS) of the State of Qatar 2018–2022 aims to achieve 90% self sufficiency in fish production by 2023 and balance food production with conservation of natural resources by promoting responsible consumption of food products. The high demand for fresh fish has shed light on the importance of managing the fishery sector in a sustainable way to avoid overfishing and stock extinction. One way to achieve this is to shift to processed fish consumption as a step toward supporting the growing economic diversification. The government actively works to encourage local investors and foreign companies to invest in food products in the country. This is done by the use of the latest technologies and modern methods to provide fresh and healthy food to citizens and residents in Qatar following the Standardization Organization for the Gulf Cooperation Council Countries. The Social and Economic Survey Research Institute [SESRI] conducted its fifteenth in 2019 “Qatar Semi-Annual Survey” [QSAS] through telephone interviews of 1,354 participants (Qataris and residents) living in Qatar. The survey covered various topics and included a section dedicated to the fishery sector. This report presents consumers’ perceptions toward the consumption of processed fish as well as fish safety and quality standards in order to provide policy recommendations that may help both investors and the government in achieving sustainable development in the fishery sector in Qatar.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.qu.edu.qa/static_file/qu/research/SESRI/documents/Publications/20/FishProcReportvENG.pdf
    http://www.qu.edu.qa/static_file/qu/research/SESRI/documents/Publications/new%20Folder/22%20June%20Fish%20Processing_SnapshotAR%20Final.pdf
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/21631
    المجموعات
    • الأبحاث [‎291‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video