• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • رسائل الماجستير وأطروحات الدكتوراه
  • كلية الهندسة
  • الإدارة الهندسية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • رسائل الماجستير وأطروحات الدكتوراه
  • كلية الهندسة
  • الإدارة الهندسية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Carbon Footprint Analysis of Dairy Food Waste: Farm-To-Fork Life Cycle Based Assessment along Dairy Value Chain

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Muna AlObadi_ OGS Approved Thesis.pdf (1.759Mb)
    التاريخ
    2021-06
    المؤلف
    Al-Obadi, Muna A.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Reducing the agricultural industry's carbon footprint is a severe challenge, as around a third of the produced food is wasted along the supply chain globally. Despite attempts to reduce carbon emissions from the agri-food system, agriculture contributes significantly to Greenhouse Gas (GHG) emissions, with approximately 51 billion tons of carbon dioxide equivalent globally. Although ruminant animals are a primary source of meat and dairy products, livestock's supply chain, including their wastes, releases a considerable greenhouse gas such as methane, nitrous oxide, and carbon dioxide. The presented paper starts with bringing up a mini literature review on several methods for quantifying food waste, assessing the environmental impact of food waste, identifying the potential stages along the food supply chain, and providing circular food economy findings for reducing the emissions released from the food waste globally. The study has emphasized that food waste in mass does not necessarily indicate the food waste related impact. Although animal-containing products have relatively low waste in terms of mass, they have a significant food waste-related impact explicitly in global warming potential (Kg C02 eq). The results reveal that milk is the top dairy product responsible for the wastage of dairy products in terms of mass and wastage Carbon Footprint (CF). The consumption stage accounted for nearly 50% of dairy food waste in terms of mass. The primary production stage is responsible for most of the dairy sector's carbon intensity from farm-to-fork life cycle assessment. The study explains the reason why animal-containing food waste carbon intensity gets exacerbated in the primary production chain. Although the wastage carbon footprinting varies among different geographical locations, the United States dominated the top wastage dairy emissions, followed by United Kingdom, Turkey, Slovak Republic, and Germany. Further policy recommendations have been suggested to mitigate the impact of dairy food waste emissions eventually. The paper attempts to support strategic decision-making towards the transition to a sustainable food supply chain in the dairy sector to mitigate food waste challenges ultimately
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/22126
    المجموعات
    • الإدارة الهندسية [‎140‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video