• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
      • عرض المستودع الرقمي
      • البحث في المستودع الرقمي (البحث البسيط والبحث المتقدم)
      • ارسال عملك للمستودع الرقمي
      • مصطلحات المستودع الرقمي
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of a bacteriophage cocktail in combination with modified atmosphere packaging in controlling listeria monocytogenes on fresh-cut spinach

    Thumbnail
    عرض / فتح
    ijafr-2016-0007.pdf (563.6Kb)
    التاريخ
    2016
    المؤلف
    Boyacioglu, O.
    Sulakvelidza, A.
    Sharma, M.
    Goktepe, I.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    A Listeria monocytogenes-specific bacteriophage cocktail was evaluated for its activity against a nalidixic acid-resistant L. monocytogenes (Lm-NalR) isolate on fresh-cut spinach stored under modified atmosphere packaging at various temperatures. Pieces (~2 × 2 cm2) of fresh spinach inoculated with 4.5 log CFU/cm2 Lm-NalR were sprayed with the phage cocktail (6.5 log plaque-forming units [PFU]/cm2) or a control. The samples were stored at 4°C or 10°C for up to 14 d in sealed packages filled with either atmospheric air (AA) or modified atmosphere (MA). At 4°C under AA, the phages significantly (P ≤ 0.05) lowered the Lm-NalR populations on spinach, compared to control-treated inoculated samples, by 1.12 and 1.51 log CFU/cm2 after 1 and 14 d, respectively. At 4°C under MA, Lm-NalR was significantly reduced by 1.95 log CFU/cm2 compared to control leaves after both 1 and 14 d. At 10°C under AA, the phages significantly reduced Lm-NalR by 1.50 and 2.51 log CFU/cm2 after 1 and 14 d compared to the control. Again at 10°C under MA, the phages significantly reduced Lm-NalR by 1.71 and 3.24 log CFU/cm2 compared to control after 1 and 14 d, respectively. The results support the potential of lytic bacteriophages in effectively reducing populations of L. monocytogenes on freshcut leafy produce, under both AA and MA conditions.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1515/ijafr-2016-0007
    http://hdl.handle.net/10576/22483
    المجموعات
    • العلوم البيولوجية والبيئية [‎940‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشر

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video