• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Yeast Volatile Organic Compounds Inhibit Ochratoxin Biosynthesis By Aspergillus Carbonarius and a Ochraceus

    Thumbnail
    عرض / فتح
    qfarc.2018.eepd731.pdf (179.9Kb)
    التاريخ
    2018
    المؤلف
    Hassan, Zahoor Ul
    Farbo, Maria
    Urgeghe, Pietro
    Marcello, Angela
    Jaoua, Samir
    Migheli, Quirico
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Ochratoxin A (OTA) has hepatotoxic, teratogenic, nephrotoxic and carcinogenic effect in mammals and it is classified as a group 2B carcinogen by the World Health Organization. The European Union has set the maximum OTA level at 2 mg/kg in wine, grape juice, and other grape products, and at 3 mg/kg for all products derived from cereal, including cereal products and cereal grains for human consumption. Some species of Aspergillus are the main source of OTA in warm and tropical regions, and in particular Aspergillus carbonarius (Bainier) Thom is considered one of the most relevant OTA producers in food and feed. Inhibiting the growth of OTA-producing fungi on sensitive commodities is by far the most reliable method to prevent OTA contamination of food and feed. Aim of this study was to evaluate the biocontrol ability of selected yeast strains against OTA producing Aspergillus carbonarius and Aspergillus ochraceus. In a previous report, two non-fermenting (Cyberlindnera jadinii 273 and Candida friedrichii 778) and two low-fermenting (Candida intermedia 235 and Lachancea thermotolerans 751) yeast strains have shown a significant antagonistic behaviour against a virulent strain of A. carbonarius on grape berries as well as in in vitro experiments, while the filtrated and autoclaved culture broth of the yeast strains had no significant effect on pathogen growth.This biological effect was at least partly due to the release of volatile organic compounds (VOCs), since growth inhibition was observed without contact between yeast and Aspergillus spp.. Aspergillus colonies exposed to yeast VOCs did not sporulate, and were characterized by a white mycelium; the colony border was undefined, with elongated and scattered hyphae compared to unexposed control. Single hyphal tips and mycelium fragments were then transferred on PDA and after 5 days of growth at 25°C, typical dark sporulating colonies were evident, suggesting that the anti-sporulating effect is reversible. Aiming to further characterise the effect of VOCs produced by biocontrol yeast strains, we observed that, beside vegetative growth and sporulation, the volatile compounds significantly reduced the production of OTA by both A. carbonarius and A. ochraceus isolates. Exposure to yeast VOCs also affected gene expression in A. carbonarius, as confirmed by downregulation of polyketide synthase, non-ribosomal peptide synthase, and the regulatory genes laeA and veA. The main compound of yeast VOCs was 2-phenylethanol, as detected by Headspace-Solid Phase Microextraction-Gas Chromatography-Tandem Mass Spectrometry (HS-SPME-GC-MS) analysis. Yeast VOCs represent a promising tool for the containment of growth and development of mycotoxigenic fungi, and a valuable aid to guarantee food safety and quality. Further studies will aim at testing single purified VOCs in order to identify the most effective compounds responsible for the inhibition of fungal growth and OTA production by Aspergillus spp. in preventive food safety strategies.
    معرّف المصادر الموحد
    https://doi.org/10.5339/qfarc.2018.EEPD731
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/28936
    المجموعات
    • العلوم البيولوجية والبيئية [‎933‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video