• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الصيدلة
  • أبحاث الصيدلة
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الصيدلة
  • أبحاث الصيدلة
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Stages of change and health-related quality of life among employees of an institution

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Stages of change and health-related quality of life among employees of an institution.pdf (131.3Kb)
    التاريخ
    2013
    المؤلف
    Liau, S.Y.
    Shafie, A.A.
    Ibrahim, M.I.M.
    Hassali, M.A.
    Othman, A.T.
    Mohamed, M.H.N.
    Hamdi, M.A.
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Background Transtheoretical Model of change has been used successfully in promoting behaviour change. Objective To examine the relationships between health-related quality of life (HRQoL) scores with the stages of change of adequate physical activity and fruit and vegetables intake. Design This was a cross-sectional study conducted among employees of the main campus and Engineering campus of Universiti Sains Malaysia (USM) during October 2009 and March 2010. Main variables studied: Data on physical activity and fruit and vegetable intake was collected using the WHO STEPS instrument for chronic disease risk factors surveillance. The Short Form-12 health survey (SF-12) was used to gather information on participants' HRQoL. The current stages of change are measured using the measures developed by the Pro-Change Behaviour Systems Incorporation. Statistical analysis: One way ANOVA and its non-parametric equivalent Kruskal-Wallis were used to compare the differences between SF-12 scores with the stages of change. Results A total of 144 employees were included in this analysis. A large proportion of the participants reported inadequate fruits and vegetable intake (92.3%) and physical activity (84.6%). Mean physical and mental component scores of SF-12 were 50.39 (SD = 7.69) and 49.73 (SD = 8.64) respectively. Overall, there was no statistical significant difference in the SF-12 domains scores with regards to the stages of change for both the risk factors. Conclusions There were some evidence of positive relationship between stages of change of physical activity and fruit and vegetable intake with SF-12 scores. Further studies need to be conducted to confirm this association.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1111/j.1369-7625.2011.00702.x
    http://hdl.handle.net/10576/29446
    المجموعات
    • أبحاث الصيدلة [‎1426‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video