• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The impact of health status, diet and lifestyle on non-alcoholic fatty liver disease: Narrative review

    عرض / فتح
    cob12525.pdf (2.182Mb)
    التاريخ
    2022-04-09
    المؤلف
    Alalwani, Joud
    Eljazzar, sereen
    Basil, Maya
    Tayyem, Reema
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is defined as the abnormal accumulation of triglycerides in the liver. NAFLD has a global prevalence of almost 30%, while incidence is rising with increasing levels of obesity, type 2 diabetes mellitus (T2DM) and metabolic syndrome. Nutrition plays a significant role in both the prevention and treatment of NAFLD. Therefore, the aim of this literature review is to explore the associations between dietary, lifestyle and other risk factors and the risk for developing NAFLD. Dietary patterns, lifestyle behaviours, comorbidities, or a combination of any may contribute to either the progression or prevention of NAFLD. Having diabetes, hypertension, or having obesity might increase the progression of NAFLD if not well treated and controlled. Diet influences the progression of NAFLD; following a western diet or simply a high-fat diet may contribute to the worsening of NAFLD and further progression to non-alcoholic steatohepatitis (NASH) and cirrhosis in later stages. On the other hand, the Mediterranean diet is the gold standard for both the treatment and prevention of NAFLD. Social behaviours, such as smoking, caffeine consumption and physical activity also play a role in the pathophysiology of NAFLD. Nutrition contributes significantly to the prevention or treatment of NAFLD, since this disease can be managed by diet and physical activity. However, further studies are still needed for a better understanding of the mechanisms of action. Randomized control trials are also needed to confirm findings in observational studies.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1111/cob.12525
    http://hdl.handle.net/10576/29526
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎445‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video