• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز ابن خلدون للعلوم الإنسانية والاجتماعية
  • أبحاث مركز ابن خلدون للعلوم الانسانية والاجتماعية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز ابن خلدون للعلوم الإنسانية والاجتماعية
  • أبحاث مركز ابن خلدون للعلوم الانسانية والاجتماعية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Contribution of Non-profit Organizations to Food Security and Sustainability in the State of Qatar

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Chapter in book: Contribution of Non-profit Organizations to Food Security and Sustainability in the State of Qatar (260.2Kb)
    التاريخ
    2023
    المؤلف
    Abusin, Sana
    Ebaidalla, Ebaidalla M.
    Al-Thani, Mariam F.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Despite the relatively long experience of charitable organizations in social and humanitarian aspects in Qatar, little is known about their role in food security and sustainability. This chapter sheds light on the issue of food waste and assesses the role of non-profit organizations in food security and sustainability in the State of Qatar. The analysis is based on data sourced from two active non-profit organizations working on food surplus and redistribution in Qatar, namely, Hifz Al Naema and Wahab. The results indicate that the organizations under study are exerting a considerable effort to maintain food security and to reduce food waste, and their intervention increase over time. However, despite the sizable efforts exerted by charitable organizations to sustain food security, the issue of food surplus in Qatar still is a puzzling problem. The chapter recommends that collective cooperation between academics, government entities, and civil society would help in designing an effective strategy that aims to sustain food security. Moreover, policymakers need to support and encourage charitable organizations to participate in managing, sustaining, and achieving food security. Therefore, allocating grants and facilities to organizations that operate in food waste management would stimulate the charitable societies to contribute to food sustainability.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1007/978-981-19-7398-7_12
    http://hdl.handle.net/10576/37865
    المجموعات
    • أبحاث مركز ابن خلدون للعلوم الانسانية والاجتماعية [‎220‎ items ]
    • الأبحاث [‎293‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video